Az élelmiszeripari gázokat adalékanyagként lehetne meghatározni, melyeket az élelmiszeripari normák betartásával alkalmaznak világszerte
A LINDE élelmiszeripari gázai megfelelnek az élelmiszeripari minősítéseknek (például az EC 96/77/EC élelmiszer-adalékokról szóló irányelvének az EU országaiban és az FDA-irányelveknek az Egyesült Államokban).
A főbb gázokat, a szén-dioxidot, a nitrogént és az oxigént a módosított légkörű csomagolás (MAP) során alkalmazzák. Ezek a gázok vagy külön-külön, vagy együttesen is alkalmazhatók. A gázok tulajdonságait, valamint a gázok kölcsönhatását az élelmiszerek összetevőivel – pl. az étel oldhatósága – minden esetben figyelembe kell venni, amikor kiválasztjuk a gázt vagy a gázösszetételt.
Az élelmiszeripari minőségű szén-dioxidot (CO2), nitrogént (N2) és oxigént (O2) gázhalmazállapotban magas nyomáson palackokban, cseppfolyós állapotban pedig szigetelt tartályokban juttatják el vevőikhez a későbbi keverhetőségnek és csomagolásnak megfelelően.
A légköri levegőből választják ki a nitrogént és az oxigént. A szén-dioxidot természetes kutakból vagy fermentációs folyamatok (bor- és sörkészítés) és ammóniagyártás során melléktermékként nyerik.
A Linde segít megtalálni Önnek a megfelelő eljárást.
Előnyök a felhasználók számára:
- Nagy tisztaságú gáz
- Egyenletes, magas minőség
A Linde egyéb hűtésre és fagyasztásra használható gázokkal is szolgál cseppfolyós formában, közülük a cseppfolyós nitrogén (LIN), a cseppfolyós szén-dioxid (LIC) és a szilárd szén-dioxid hó (szárazjég) a leggyakrabban alkalmazott hűtőközegek.
forrás: www.linde.hu 2017.08.21