Három olasz tervező Simone Caronni, Pietro Gaeli és Paolo Stefano Gentile összedugták a fejüket, hogy egy teljesen új élelmiszer-csomagolási tervet hozzon létre, ami valami egészen más mint ami eddig! Miután kiszámolták, mennyi héjhulladék keletkezik a sült krumpli készítésekor, a csapat különböző módszereket után kezdett kutatni a hulladékba dobott anyag újrafelhasználására.
A keményítőből és rostokból álló burgonyahéj áztatása és természetes szárítása után a benne lévő szerves anyag kötéseket hoz létre és a kívánt kúpos alakban szilárdul meg. Így könnyen használható a hagyományos krumplis zacskók tasakok helyett. A kapott anyag teljes egészében a termelési hulladékból áll és 100 %-ban biológiailag lebontható. Használat után a héjcsomagolás visszasorolható a biológiai ciklusok folyamatába, hogy állati eredetű élelmiszerré vagy akár természetes növényi tápanyaggá válhasson – beleértve magát a burgonyát is!
Várjuk a fejleményeket, hogy mikor fogunk találkozni ezzel a jópofa megoldással a gyorséttermek pultjainál!
forrás: yankodesign.com 2018.09.18