Érdekességek
Kezdőlap > Packaging > Auxiliary material > Papír szívószálakat vezet be a Tetra Pak Európában
Auxiliary materialEnvironmentPackagingPackinfo

Papír szívószálakat vezet be a Tetra Pak Európában

Papír szívószálalat vezet be a Tetra Pak Európában, melynek első lépéseként ügyfeleik elkezdték azok tesztelését. Ezzel a Tetra Pak az első italoskarton gyártó cég a régióban, mely könnyen lebomló szívószálakat biztosít termékei mellé.

A vállalat bejelentette azt is, hogy szándékában áll nyilvánosságra hozni, a papír szívószálak fejlesztésével kapcsolatos újításait, így támogatva az italoskarton dobozokhoz tartozó, eldobható műanyag szívószálak alternatíváinak kifejlesztését.

Adolfo Orive, a Tetra Pak elnök-vezérigazgatója elmondta: “Örülünk, hogy olyan papír szívószálat fejlesztettünk ki, amely nem csak hogy használható, de a nemzetközi élelmiszerbiztonsági előírásoknak is megfelel. Ez fontos lépés azon célunk felé, hogy teljes egészében növényi alapanyagból készülő csomagolást gyárthassunk, ami hozzájárul az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körkörös gazdasághoz.”

Az új papír szívószál – mely FSC™ tanúsított papírból készül és a csomagolás többi részével együtt újrahasznosítható – egyelőre két kisebb méretű italoskarton, a Tetra Brik® Aseptic 200 Base és a Tetra Brik® Aseptic 200 Base Crystal esetében lesz elérhető, amelyeket elsősorban gyermekek szánt tej- és italtermékeihez használnak.

Fontos döntést hoztunk meg a papír szívószálaink szabadalmaztatásával kapcsolatban: nyilvánosságra hozzuk az eszközeinkkel és felhasznált anyagainkkal kapcsolatos fejlesztéseinket. Ahhoz ugyanis, hogy az iparág elérje azon közös célját, hogy az alacsony széndioxid-kibocsátású körkörös gazdaság felé haladjon, a papír szívószálak teljes forrásának gyorsan bővülnie és növekednie kell. Arra bátorítjuk az összes beszállítót és az ügyfeleket, hogy használják fel tudásunkat, és együttes erővel a lehető leggyorsabban növeljük a termelést.” – tette hozzá Kinga Sieradzon, a Tetra Pak Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Lengyelországot magába foglaló Poland & Danube vállalatcsoport vezérigazgatója.

A szívószálak piaci tesztelése egyelőre korlátozott mennyiségben kezdődik, de a vállalat folyamatosan növeli a lisszaboni papír szívószál üzem termelési kapacitását.

A vállalat kiemelte, hogy fontosnak tartja a technikai fejlődést és számos technológiai vezetővel dolgozik együtt a biológiailag lebomló lehetőségek, például a polihidroxi-alkanoátok (PHA), a biológiai úton lebomló növényi anyagokból származó polimer feltárásán.

A Tetra Pak tervei közt szerepelnek olyan további fejlesztések is, mint az odacsatolt kupak és a dobozba épített italadagolók. E célból a vállalat mozgósította a fejlesztési és ellátási lánc csapatait, és további forrásokat biztosít ezeknek a kiemelten fontos terveknek a megvalósításához.

A Tetra Pakról

A Tetra Pak a világ vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással foglalkozó vállalata. Közösen dolgozunk vevőinkkel és beszállítóinkkal, hogy biztonságos, innovatív és környezetbarát termékeket biztosítsunk több száz millió embernek 160 országban. Több mint 25 000 munkatársunkkal világszerte hiszünk a felelős vállalatirányításban és fenntartható üzletvitelben. Mottónk “MEGŐRZI, AMI JÓ” tükrözi a víziónkat, hogy biztonságos és elérhető élelmiszereket állítsunk elő mindenhol.

További információ a Tetra Pak-ról a www.tetrapak.com oldalon.

forrás: grayling 2019.08.05